lördag 2 februari 2008

Valpkurs lektion 2


Klart att jag har fin kontakt med Matte när det vankas korv...

Snacka om att det blåste, nu åkte rocken på...

Erling kollar på halsbandet , var hostan fix idé?

Novi, lika gammal som Hippi poserar fint trots kylan


I dag skiner solen och vi packar väskan med vatten, koppel och en påse korv i små bitar. Hoppi , jag menar Hippi hoppade ut och hälsar på sina nya kompisar. Novi, gårdisen var inte lika glad i dag utan visade tänderna och var lite på. Även en liten dvärg pudel talade om för Hippi att här kommer man inte framrusande och tror att alla ska älska en. Hippi blev lite tagen av det burdusa sätten som hon fick uppleva i dag men det är lite svårt att glida på en räkmacka genom livet utan det här är smällar man få ta.
Snart så sprang vi runt och skulle träna på kontakten mellan oss men i dag måste det ha varit mycket speciella vovvar i kursen före oss för Hippi satte nosen i backen och hade inte tid för mina smackade och pockande på hennes uppmärksamhet. Hon drog framåt och det resulterade i att hon började hosta hela tiden. Det lät ju hemskt och Erling, hund instruktören, undrade om hon brukar hosta så här men hemma har vi ju sele på. Där fick vi bakläxa vi ska inte ha selen utan träna på att gå med halsband på, det ger bättre kontakt. Erling trodde det var en fix idé av henne att hosta. När husse tog över så slutade hon för en stund men sen satte hon igång igen. Vi tränade också på inkallning som gick bra.
När vi gick in i skogen och tränade saklet och personsök så satte Hippi iväg som en pil och sökte. Hon var så laddad och ivrig, riktigt flög iväg Jag sprang rätt långt in och gömde mig väl och hon tvekade inte där heller. Hon jobbade hårt och ville mera hela tiden så det är ju bra att träna på att hitta tex. mobiltelefonen och nycklar om de skulle hända framöver att de skulle försvinna!








2 kommentarer:

Skogsstjärna sa...

Glad som en gårdshund vore en bra liknelse. Samma med Kasper. ;)
Känner också igen det myckna nosandet, vi kämpar fortfarande otroligt mycket med att få upp nosen från marken och istället hålla kontakt med matte. Hosta - jovars, är man tillräckligt ivrig att gå framåt (till exempel de promenader med VaBK vi har varit på) gör det inget om man knappt kan andas.
Personsök har vi gjort lite med Kasper lös i skogen, men vi har aldrig hållt på med saklet. Hur lade ni upp det? Låter som något husse skulle behöva öva med Kasper... Han är expert på att tappa bort grejer! ;)

Hot Hippi sa...

Hej, Trägen vinner heter det ju, men man kan undra.
Vi började saklet med att kasta iväg korvbitar som hon snabbt nosade upp.Sedan slängde vi en träsak som hon fick nosa på först.Vi kastade så hon såg det första ggr sen kastade vi så att hon inte såg men vi visade åt vilket håll hon skulle gå och det gick bra. Har det i hemläxa att öva in i korta pass.