onsdag 21 november 2007

14 veckor




Nu när alla vaccinationer är klara kan vi röra oss lite friare och träffa andra hundar. Har redan busat med grannhunden en 6 årig Goldenhane som är så snäll och mysig. Hippi hade gärna hållit på ett tag till men när Ajax la sig ner så förstod Hippi att det var inte lönt att försöka mer.

Vi har börjat träna sitt och ligg och det går riktigt bra. Stanna kvar går så där och gå i koppel och ha ögonkontakt med oss är inte tillräckligt spännande trots att vi försöker göra oss väldigt skojiga och intressanta. Hon pinnar på kors och tvärs och ger oss bara ett ögonblicks sekund innan hon ska lukta på något mer spännande på andra sidan trottoaren! Trägen vinner heter det ju så vi tar det lugnt.

Vi har lyckats klippa klorna tre ggr på Hippi men det är ett konststycke var gång tills hon inser att vi har kopplat greppet och då kapitulerar hon och det går på ett nafs och efteråt så blir det belöning och hon är så upprymd över att ha klarat pärsen så bra.

Jag ska resa bort fre-sö och kommer säkert att längta ihjäl mig efter vårt lilla yrväder. Hippi kommer nog inte att märka att jag är borta för det är tre tokar till i familjen som är mycket delaktiga i mysa, mata,träna, promenera, skoja, kela och somna med henne! Helt underbart att se Chris 15 år som just nu är väldigt uppe i sin nya moppe släppa allt när Hippi kommer emot honom och de bara ligger och myser och nojsar långa stunder och givetvis så är Chris Hippis ögonsten. Hon hör på lång väg när moppen är på ingång och rusar till ytterdörren och gnyr och hoppar till Chris stiger in och blir översköljd av pussar och nafsande glädjeskutt!

Inga kommentarer: