lördag 1 mars 2008

Besök hos veterinären





Efter en tripp till Bergen i Norge kom jag hem i går kväll och mötte en liten ynklig Hippi som sprang in i sin bur och la sig och frustade!!(I vanliga fall brukar hon svansa runt, hoppa upp i fåtöljen och stå och stampa och vänta tills jag har hängt upp jackan så hon får hälsa) Detta hade börjat för några timmar sedan och hon darrade och var inte på humör. Vi gick och vilade och efter ett par timmar åt hon lite mat och somnade om.
I morse fortsatte frustningarna och hon kröp under ett skåp och la sig ville inte vara med i morgonbestyren. Husse gick med henne till veterinären som tyckte att hennes allmäntillstånd var bra och hon kändes mjuk i magen och ingen feber så han gav diagnosen gastrit och så fick hon 4 tabletter med sig hem. Hon återhämtade sig snabbt och nu i kväll så är hon som vanligt. Kan varit att hon stoppat i sig något olämpligt som vi inte uppmärksammat och som hon fått magsmärtor av.
Inte kul men tur att det lugnade sig. Fasen vad ställd man blir när det händer.

4 kommentarer:

Skogsstjärna sa...

Stackarn!
Kasper har just fått sitt rabiesvaccin godkänt, så vi ska till veterinären imorgon för att skaffa hundpass. Lite trevligare anledning...

Hot Hippi sa...

Hej,
Oj vad kul att rabiesvaccinet har tagit.Spännande att kunna ta med vovven på en resa. Jag längtar till början av maj när vi kan ta ett prov och se om det gett antikroppar på Hippi.Första trippen för oss blir nog en biltur till Danmark för att testa om det fungerar.

Skogsstjärna sa...

Vi ska förhoppningsvis boka en resa till Rügen (norra Tyskland) med bil+båtresa över, så inte så långt bort för oss heller första gången. Vill bara se passet IRL först innan vi klubbar igenom bokningen. Gäller ju att vara ute i lite god tid om man ska hitta hundvänligt boende och så, känns det som.
Vart i Danmark tänkte ni er? Springa på långa sandstränder?

Hot Hippi sa...

Ja, mitt i prick! Vi har tillbringat många somrar i Frankrike med morgonjogg på stranden innan man intar en nybakad baguette på balkongen.
Så många hundar som få njuta av en tom morgonstrand i full fart med sin husse/matte, jogging, kast med boll eller bara en massa spring har varit en njutning att se.
Att få prova på det i Danmark är en god början. Hitta "hundhotell" och att gå och ut och äta är ju något nytt som också ska fungera. Spännande utmaningar.