söndag 6 april 2008

Lektion 2 ,unghundskurs.


Vad gör dom borta i buskarna tro...

Novi, titta de springer åt alla håll...

Är det aldrig våran tur....

På lördagar regnar det i Lindome. Vi är härdade vi hundägare, men vad gör man inte för att få hjälp med att fostra sina "tonåringar". Vi är alla överens om att det är som med ungar, man måste vara konsekvent annars gör de som de tycker.
Hippi har en halvtimmes promenad till kursen och det gör henne gott för hon är mer koncentrerad på oss efter den turen. Efter vår teorikväll i onsdags så var vi laddade över att vara tydliga och konsekventa förare. Först körde vi koppel och ögonkontakt och det är Hippi jätteduktig med. Även när vi släpper kopplet och går ifrån, runt och står still så sitter hon kvar och väntar så fint tills vi går fram till hennes högra sida och belönar.
Vi var uppe i skogen och körde personsök och det älskar hon. Nosen i backen och iväg som ett skott och blir så lycklig när hon finner oss. Stanna kvar och lämna henne går också bra men när vi lämnar på tillbakavägen vill hon stå. Ser så ängslig ut att hon inte ska få följa med tillbaka. Hon fullständigt överöser oss med pussar när hon kommer tillbaka.
Vi är bara tre småhundar, resten är boxer ,rottis, kan,och schäfer och de är stora och starka i lekarna. Hippi rullade runt när en av hundarna stack från husse . Hon blev rädd och tyckte inte om det. Jag gjorde nog fel och lyfte upp henne men hon var omtummlad.
Hippi gillar annars att nosa runt blad kompisarna men mest gårdisen Novi som hon gärna brottas med.

1 kommentar:

Skogsstjärna sa...

Jag tycker ni är jätteduktiga med Hippi! Heja på! ;)