måndag 19 oktober 2009

Återbesök för Noella i dag.




Idag gick vi till veterinären på återbesök med Noella. Hon var så duktig när hon sträcktes inför röntgen. Låg alldeles stilla. Vad hon inte tyckte om var när hon fick stå på bordet och undersökas. Den nya Vet. klämde och kände och Noella hade svansen riktigt mellan benen och tryckte sig mot mig. Hade jag tänkt så skulle jag bett vet. att känna på henne på golvet! Hoppas nu inte att detta påverkar henne att stå på bord framöver!!

Vet sa att sprickan i tillväxtzonen hade blivit mindre och han såg inte någon oro i att det ska bli komplikationer för henne men att det kan ta upp till 8 veckor. Vi ska fortsätta med Rimadyl och hålla henne lugn om det går. Lugna promenader är ok men inte över stock ock sten. Nytt återbesök om 14 dagar.

Jag frågade om det kan vara patellaluxation, och det sa han att det inte var, inget med knäskålen och det var himla skönt att det inte var något sådant. Vet sa att det kan ha uppkommet i vilda lekar om hon landat snett.
Nu har vi firat att det går åt rätt håll med stekt ägg med köttfärs och spagetti, det är mums tycker båda våra vovvar.

Hippi var också duktig i dag, vi passade på att ge henne sin årliga vaccination, Nobivac Pi vet. Hon sa inte ett pip och var så glad efteråt att det var gjort!


1 kommentar:

Skogsstjärna sa...

Stackars Noella! inte över stock och sten, hur berättar man det för en gårdis? :O
Vilken liten Götängenshund är med på er kurs, då?
Kasper hoppas att Noella snart får skutta som vanligt igen... Det vill säga fullt ös, medvetslös!