onsdag 19 december 2007

4 månader








Nu börjar Hippi hitta lite rutiner i sin tillvaro. Kloklippningen går bättre och bättre, hon kapitulerar rätt snabbt och vet att det ska göras.Viktigt är ju godisbiten som vankas efteråt, den glöms inte!
Hon vet att vi kommer tillbaka om vi går upp för trappan. Hon är lite mallig att hon varit kvar själv på undervåningen och blir så glad när vi kommer ner.
Hon älskar sin bur och den minsta tendens att någon ska gå ut så hoppar hon in i sin bur för att kanske få följa med ut på en biltur. Hon gillar långa promenader utan koppel, oj vad de små benen pinnar på. Hon har helkoll på var vi befinner oss. När någon av oss hoppar bakom en buske så är hon som en oljad blixt ifatt oss och överlycklig att hon hittade den borttappade.
Vi har fått byta ut valphalsbandet till ett hurtta halsband , inte en enda hostning (vi inte har kontroll på att gå fint i koppel så lilla fröken drar mellan varven). Skulle nog förhandlat fram mängdrabatt för nu har vi både halsband,sele och rock av hurttas design.
Hon har blivit modig och springer gärna själv ute i trädgården och bökar och undersöker allt. Julgranen stod ju inte där i går, vad är det förnågot, måste undersökas!
Vi har även lämnat henne kortare stunder 1-1,5 tim. och det går jättebra.
Vi hoppas på att få plats i en valpkurs nu så hon får lite mer social träning bland andra ystra valpar och lite hjälp på vägen med att gå fint!
Hennes mat vanor börjar utkristalliseras med att hon är morgon sömnig och tar bara lite havregrynsgröt precis som husse och matte, sen blir det en liten lur till. Lunch är ok om det är uppblandat med köttfärs. Lite mellanmål går ner ibland, helst banan, apelsin,äpple och ost. När familjen äter middag då är hon jättehungrig och äter sin största måltid. Lite vickning innan läggdags kan vara lite torr foder som hon knaprar på innan hon somnar inför natten. Och natten har inga alternativ.... tillbringas i Husse och Mattes säng givetvis, varmt och mysigt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Är inne o kikar på lille hippi. Hon har vuxit till sig den lilla fröken. Ha det så gott i julhelgen önskar vi på skogsbygget...

Anonym sa...

Hej
Är inne o kikar på lille hippi. Hon har vuxit till sig den lilla fröken. Ha det så gott i julhelgen önskar vi på skogsbygget...