onsdag 17 december 2008

Kursavslutning

Igår var sista ggr för spel & lekgruppen för Hippi på Hundstjärnan här i Göteborg, Vi har verkligen haft roligt tillsammans och lärt oss vara tydliga i vår kommunikation och det ska vara lustfyllt. Louise fick ta avslutningsprovet själv för jag var tyvärr upptagen. Det kan gå månader och inget händer, så händer två,tre grejer samtidigt och givetvis i går.
Louise har en nära kontakt med Hippi och hon var så lycklig när de kom hem och berättade att det gått så bra. Hippi hade klarat sin hemliga uppgift galant och nickat på kommando Stiligt Hippi! Hon tycker det är så kul med alla turer . Att sitta kvar när Louise hoppar iväg på ett ben och snurrar runt och Hippi inte får delta är ju självklart en konst när man alltid vill vara nära och delta i allt vad vi gör! Det är även en balanskonst för matte, tur att ingen ser!!
Nu ska vi slå in julpresenten Hippi fick för väl genomförd kurs. Inte öppna för än på julafton!!
Nästa kurs blir klickerträning!

4 kommentarer:

Skogsstjärna sa...

Kul att det gick så bra med matte-standin!
Klickerkurs kommer att bli lika roligt, jag lovar. Det är så kul att se när hunden börjar fatta, och sen provar sig fram till vad man vill att den ska göra. När börjar ni den kursen?

Hot Hippi sa...

Hej,
Nu börjar vi komma igång med träning.Ser ju hur kul Hippi tycker det är. Hon är så lättlärd och det är verkligen inte mycket som behövs men just närkontakten och vara tydlig behöver jag träna på så hon förstår signalerna .Allt blir ju så mycket lättare.Följer er träning och så långt kommer vi aldrig. Klickerträning verkar spännande! Hippi sticker om hon känner någon doft som hon finner intressant.Hör överhuvudtaget inget.Pipan kan hon komma till efter ett tag men bara om hon vill!
I slutet av januari så börjar kursen.

Skogsstjärna sa...

Det är klart att ni kommer lika långt som Kasper - och längre! Det är bara en tids- och mognadsfråga, och vi har gått långa omvägar på vissa saker, känns det som.
Just det där med inkallning är bra att träna kontinuerligt, det sitter sämre i slyngelåldern, men tränar man det hela tiden så har man igen det när hunden mognat till sig. Tror jag... Tycker jag märker det på Kasper, som ju inte kan kallas helt vuxen än, men som börjar lugna ner sig och stadga sig lite. Åtminstone ibland... ;)
Ha en härlig jul!

Anonym sa...

Hej Hippi. Vad duktig du är och dina duktiga mattar. Lycka till på klickerkursen. Kram gammelmor