onsdag 9 september 2009


Jag är just nu inne i en period på jobbet som gör att jag somnar tidigt så det blir inte så mycket tid vid datorn och när helgen är här så är jag på stugan och plockar svamp och massor med lingon. Småländska som jag är så är en hemgjord lingonsylt den bästa.
Hippi och Noella älskar att vara i skogen och har bra koll på var vi befinner oss när de jagar emellan. Är bara orolig för orm men vi kan inte avstå våra turer utan vi har ormtunnan med tabletter med om i fall att.
På stugan finns gäss som vill komma upp på vår gräsmatta och skita och i lördags så var två av dem på väg upp när hundarna fick syn på dem. De sprang ner till vattenbrynet och stod och tittade och viftade på svansen båda två precis som ,vad kul att ni kommer på besök?? inte en uns att de ville jaga efter eller så var det för gässen låg i vattnet. Det är grunt där gässen låg men hundarna bara stod max en meter ut i vattnet och bara tittade!

Noella är mycket tuffare än Hippi och leder ofta upptågen och Hippi kommer efter i sin takt. När Noella kastar sig handlöst på Hippi för att leka så lägger sig Hippi ner på rygg och Noella busar på tills Hippi tycker att nu får det vara nog och reser sig och går. Noella fattar att nu är det nog och lägger sig ner och vet att det inte är lönt att försöka mer! Ibland tycker Hippi att Noella är för på och blir riktigt förbannad på henne och kommer efter och då lägger Noella svansen mellan benen och öronen bakåt och flyr för då vet hon att hon gått förlångt! Trotts vild lekar så sover de alltid ihop helst under täcket tills morgonen då Noella är klarvaken och ska ha sin lekstund med oss medan Hippi kryper längre ner under täcket och älskar att dra sig länge.

Noella är så lättlärd och kan nu vänta på sin mat och godis tills hon får ett varsågod. Hippi har ju sen tidigare alltid fått söka efter ett kex på övervåningen medan jag gör mig klar. Hon springer snabbt in i badrummet och väntar på ett varsågod och sök och rusar ut. Noella har hängt med och varit lika glad av att få ett kex lätt synligt.Nu har hon också lärt sig gå in och vänta i badrummet och söker upp sitt kex lite mer gömt och är alldeles överlycklig.
Det är aldrig tråkigt med en gårdis!

2 kommentarer:

Jenny Beckman sa...

Vilka snälla vovvar! Luma hade nog skällt på gässen men man vet aldrig.

Vad gulligt av er att ni tittade efter oss på Tv! Luma fick vara hemma, jag tänkte att det skulle bli långtråkigt och att hon kanske skulle bli rädd för helikoptrarna som for runt....

Skogsstjärna sa...

Hur gick det i Partille, då?